Jan Nooitgedagt voorgedragen als opvolger van AEGON CFO Jos Streppel

Jan Nooitgedagt voorgedragen als opvolger van AEGON CFO Jos Streppel
De Raad van Commissarissen van AEGON N.V. zal Jan Nooitgedagt voordragen om Jos Streppel als CFO en lid van de Raad van Bestuur van AEGON N.V. op te volgen, met ingang van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 22 april 2009.

Jos Streppel is sinds 1998 CFO en sinds 2000 lid van de Raad van Bestuur. In overeenstemming met het pensioenbeleid voor bestuurders van AEGON zal hij tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders terugtreden.

Jan Nooitgedagt (55 jaar, Nederlandse nationaliteit) is op dit moment bestuursvoorzitter van de Nederlandse en Belgische firma’s van Ernst & Young, de internationale organisatie voor assurance, tax, transaction en advisory services. Jan Nooitgedagt beschikt over een zeer ruime ervaring, die hij heeft opgebouwd als voorzitter van de sector Financial Services van Ernst & Young, een functie die hij van 2000 tot en met 2005 bekleedde. In 1989 werd hij partner van Ernst & Young Accountants.

“Wij hebben alle vertrouwen in Jan Nooitgedagt als opvolger van Jos Streppel”, aldus Dudley Eustace, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Jan heeft zijn hele carrière in de internationale financiële dienstverlening gewerkt. Hij heeft multinationals begeleid en deze geadviseerd over hoe om te gaan met de vele veranderingen op de financiële markten. We zijn zeer verheugd dat we iemand van zijn kaliber en met zijn integriteit hebben kunnen aantrekken. Tegelijkertijd zijn we Jos Streppel dankbaar voor de uitstekende wijze waarop hij zich al die jaren voor AEGON heeft ingezet.”

“Ik ben verheugd en vereerd met het vooruitzicht CFO bij AEGON te worden”, zei Jan Nooitgedagt. “Juist in deze tijd is het heel interessant om bij een wereldwijd opererende verzekeringsmaatschappij te werken en ik kijk er naar uit te kunnen voortbouwen op het solide fundament dat de afgelopen jaren is gelegd.”

Zoals gebruikelijk moet de benoeming van Jan Nooitgedagt worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB).

Comments are closed.