AEGON neemt belang Banca Transilvania in BT AEGON over

AEGON neemt belang Banca Transilvania in BT AEGON over
Twee bedrijven blijven partners via nieuwe distributie-overeenkomst.

AEGON neemt het 50% belang van Banca Transilvania in BT AEGON over, het gezamenlijke pensioenbedrijf van de twee ondernemingen in Roemenië. AEGON zal ongeveer EUR 11 miljoen voor het belang betalen, waarmee AEGON de volledige zeggenschap over het pensioenbedrijf verwerft.

AEGON en Banca Transilvania (BT) blijven partners. Als onderdeel van de overeenkomst zullen de twee bedrijven een distributie-overeenkomst afsluiten voor zowel levensverzekeringen als pensioenproducten. Deze overeenkomst wordt de komende weken afgerond en stelt zowel BT als AEGON in staat te profiteren van de verdere groei die de Roemeense pensioen- en levensverzekeringsmarkten naar verwachting de komende jaren zullen doormaken.

BT heeft besloten zijn belang aan AEGON te verkopen zodat de onderneming zich kan richten op de kernactiviteit bankieren. BT blijft zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van het Roemeense midden- en kleinbedrijf en de meer dan één miljoen klanten op de consumentenmarkt, door zijn uitgebreide kantorennet te gebruiken als effectief distributieplatform.

AEGON is actief in zes landen in Centraal en Oost-Europa – Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië en Turkije. Door de overeenkomst met BT zal AEGON’s positie in Roemenië en de regio als geheel verder worden versterkt.

De overeenkomst zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2009 worden afgerond, afhankelijk van goedkeuring vooraf door de toezichthouder

Comments are closed.